Velkommen til Trænerakademiet

Trænerakademiet er et tilbud til alle unge om at "træne" til at blive en del af foreningslivet. 

Foreningslivet kan være den lokale idrætsklub, men det kan også være spejdergruppen, teatergruppen og andre steder, hvor frivillige personer gør et stykke ulønnet arbejde for og sammen med andre frivillige. 

I Danmark er vi stolte af at have rigtig mange foreninger, der er drevet af frivillige. Foreningslivet er der, hvor man kan være sammen med andre om det man brænder for. Man kan få nye venner, og sandsynligvis også nye kompetencer, viden og interesser.

Der er flere indgange til at blive en del af Trænerakademiet. På disse sider kan man læse mere om hvor man finder Trænerakademiet i lige præcis din kommune. 

Projektet er gjort muligt gennem støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond.

Her finder du
Trænerakademiet

Trænerakademiet findes i følgende seks kommuner: 

Frederiksberg | Høje-Taastrup | Køge | Odder | Kolding | Tønder

Træning i fællesskab

Trænerakademiet er et tilbud til unge om at træne til at blive gode til at deltage i fællesskabet og tage ansvar for fællesskabet. Men det handler ikke kun om de unge. Det handler også om, at det frivillige foreningsliv forstår at tage godt imod de unge frivillige. Vi vil derfor også træne de frivillige foreninger i at tage godt imod og inkludere de unge i foreningslivet. 

Læs mere om foreningslivets rolle her.

Trænerakademiet - hvad jeg har lært

Mød Sara, der har deltaget i Trænerakademiet, og hør hvad hun har fået ud af Trænerakademiet. 

Hvad er Trænerakademiet?

Nedefor kan du se hvordan Trænerakademiet er bygget op. Der er tre moduler i alt, som udbydes over 3 år. Tanken er at man kan springe til og fra, som det passer ind i hvad man ellers laver.

Modul 1 er tiltænkt elever i udskolingen, som enten tager modulet som en del af deres undervisning i skolen eller som et tilvalg, man går til i sin fritid. 

modul 2 og 3 samles de unge i kommunen på tværs af interesser og tilknytning til foreninger, og deltager i Trænerakademiet ved siden af deres ungdomsuddannelse. 

Modulerne skal tages i rækkefølge 1-2-3. 

En gang om året samles akademielever fra hele landet på Gerlev Idrætshøjskole til Akademi Camp. Man kan deltage på Akademi Camp en gang. 

Hvad kan en "træner"?

Mød unge, som har været igennem et valgfag i skolen, hvor de lærte at være "trænere" for yngre skoleelever. 

Trænerakademiet handler om at klæde unge mennesker på til at være igangsættere og instruktører for andre - i mange forskellige kontekster. Fordi vi tror på, at det er givende at lave frivilligt arbejde for og sammen med andre. 

Hvad lærer man på Trænerakademiet?

Man lærer at tage ansvar for og sammen med andre

Man lærer at udforske og udfordre

Man lærer at prøve ting af og muligvis fejle

Man lærer sine egne styrker at kende og hvordan man bedst bruger dem 

"Ungdomslivet er fuldt af transitioner, og intentionen med Trænerakademiet er at sammensætte et overskueligt forløb, hvor deltagerne undervejs kan stoppe op, hoppe ud af forløbet – eller holde en pause for på et senere tidspunkt at deltage aktivt igen."


Akademi Camp

Tag et kig indenfor på Gerlev Idrætshøjskole for at se hvad der sker når man er på højskole. På Trænerakademiets Akademi Camp kommer akademieleverne til at være sammen om bevægelse og leg på et 24 timers ophold på Gerlev Idrætshøjskole.